Chef Abbas

vader

Mijn Verhaal

Sinds 1990

"ik sta voor gezonde en verse gerechten tegen een redelijke prijs."

- Chef Abbas -

"Mijn naam is Abbas en ik ben vanuit Iran gevlucht naar Nederland in 1990. In Iran werkte ik in het bedrijf van mijn vader. Eenmaal in Nederland koos ik voor een andere richting. Ik ging werken als kok en  er ging een wereld voor mij open.

Mijn herkomst ben ik trouw gebleven, want de Perzische keuken heeft zoveel te bieden. Bijzondere smaken en niet pittig, maar met een aroma die zeer verfijnd is.

Mijn Gerechten

MET PASSIE GEMAAKT

Ik heb jarenlang gewerkt aan de perfecte balans van smaken. Dat begon al in mijn restaurant waar u eerder van mijn gerechten kon genieten.


Veel van de ingrediënten die in de Perzische keuken worden gebruikt zijn oorspronkelijk uit China en India afkomstig. De rijst kwam uit China en veel specerijen kwamen uit India. Iran, als middelpunt van veel karavaanroutes, verspreidde de producten via de Arabische en Turkse overheersers over de rest van het rijk.

Dit zorgde ervoor dat de ingrediënten zelfs Spanje bereikte. Van daaruit vonden ze hun weg naar de rest van Europa en later naar Amerika. Veel producten dragen als gevolg daarvan nog altijd een Arabisch of Perzisch aandoende naam.

overabbas

welkom in de Burgstraat

Gastvrijheid vind ik belangrijk

Gastvrijheid vind ik belangrijk
Abbas15-e1520095556237

Chef Abbas streeft naar perfectie

Dagverse Ingrediënten

Met veel liefde bereid ik al mijn gerechten.

ik kook uitsluitend met dagverse ingrediënten welke bij ondernemers uit de buurt vandaan komen. Het vlees is Halal van een met zorg geselecteerde slager en het brood wordt speciaal voor mij gebakken.
Mijn Groenten worden niet 1, niet 2 maar 3 keer gewassen alvorens ik ze gebruik in mijn gerechten. 
Ook dure ingrediënten schuw ik niet, denk aan saffraan, walnoten en granaatappel.

Ik streef naar perfectie, dat zit in vele details.

De afgelopen jaren heb ik mij daarnaast verdiept in de werking van ingrediënten. Wist u bijvoorbeeld dat munt goed is voor uw maag en dat kaneel goed is voor je huid?" 

Uit de krant

Kleurrijke Gerechten

‘Van ieder gerecht probeer ik een pareltje te maken’

Met een lach doet Abbas Hossein Zadeh de deur van zijn Gorcumse restaurant open.
De geur van saffraan en dadels komt je vanuit zijn keuken al tegemoet. ,,Momentje, even mijn rijst afmaken, hoor", zegt hij. Grote bakken rijst en aubergineschotels zet de chef op tafel. ,,Ruik je dat?", vraagt hij. ,,Dat is de geur van de Perzische keuken. Die heeft veel rust en liefde nodig, en dat komt zonder het te proeven al zó je neus binnen."

Typisch Perzisch vindt Abbas het gebruik van gezonde en natuurlijke producten. ,,Kijk", zegt hij, terwijl hij zijn bak met verse kruiden pakt. ,,Dat is het essentiële verschil met kant-en-klaarmaaltijden. Dat je gewoon nog even de kruiden uit je bakje plukt voordat je het opdient."

AD-Rivierenland

uit-de-krant